Användning

Vad är Food Wraps?
Linnotti food wraps är ett alternativ till engångsplast och traditionell plastfolie och andra ej miljövänliga alternativ. De är gjorda med 100% naturliga ingredienser och är vackert designade.

Är vår bomull ekologisk?
Visst är det! Vi använder GOTS-certifierad ekologisk bomull.

Hur fungerar Linnotti Food Wraps?
Med värmen från dina händer blir wrapsen formbara. Detta gör att du kan forma dem runt mat och skålar, där wrapsen kommer att fästa vid sig självt. Du kan också vika wrapsen till snackspåsar eller små kuvert som är perfekta när du ska iväg.

Vad kan jag använda mina Food wraps till?
Du kan använda dina Linnotti wraps för att täcka nästan alla skålar eller mat i köket.

Slå in:
    En halv avokado eller citron
    Grönsaker
    Frukt
    Smörgåsar till din lunch eller picknick

Omslag:
    Stora salladsskålar för en grillafton
    Svala grytor eller lasagnerätter
    Matrester

Finns det något jag inte kan använda min Wrap till?
Våra Food wraps bör inte användas för att lagra rått kött eller rå fisk eftersom de inte kan tvättas i varmt vatten. Du kan slå in en smörgås som har en tillagad köttfyllning eller en bakad lasagne du förvarar till middag.

Vad är Linnotti Food wraps gjorda av?
Våra wraps är gjorda med helt naturliga och miljövänliga ingredienser. Ekologiskt bivax eller sojavax, jojobaolja och tallkåda. Det är allt. Så du kan slänga din wrap i komposten eller den gröna behållaren, med vetskapen om att den är 100 % biologiskt nedbrytbar.

Hur luktar våra Food wraps?
Våra wraps bär en subtil doft av bivax med sig, som kommer att påminna dig om att bina hjälpte till att göra dem! Doften kommer att minska med tid och användning.

Hur tvättar jag och tar hand om dem?
Superenkelt!
Tvätta dina wraps med kallt tvålvatten och luft/häng torka dem i ditt diskställ. Håll dem borta från alla värmekällor eller eller varmvatten eftersom de kommer att börja smälta. Efter att de torkat kan du förvara dem var som helst (vi förvarar våra tillsammans med kökshanddukarna).

Att slå in specifika livsmedel, som rödbetor, kan resultera i en viss färgfärgning av dina wraps - detta är förväntat och svårt att tvätta bort så vänj dig vid den nya looken.

Var kan jag förvara dem?
Förvara dem borta från värme och direkt solljus, en bra plats är med dina kökshanddukar, eller till och med ovanpå din brödbehållare. Våra wraps är såpass snygga och många använder dem som en inredningsdetalj.

Hur länge håller mina bivaxinpackningar?
Med kärleksfull omsorg kan du förvänta dig att få upp till 12 månaders användning av dina omslag. Eftersom Linnotti food wraps är en naturprodukt kan allmänt slitage, inklusive veck och vissa sprickor, uppstå i vaxet - detta bidrar bara till inpackningarnas karaktär!